Ами като вдигна 140км/ч. и се появяват едни вибрации на волана, които изчезват след 160км/ч. До 140км/ч нищо не се усеща. Та въпроса ми е на колко оборота правят баланса на гумите и дали е от тях, щото и на зимните гуми имам същия проблем. Или да търся нещо по окачването-не заняся нито наляво, нито надясно, никъде не тропа, не хлопа, абе до 140км и след 160км е идеална, ама как да я карам все над 160 като някъде около 170 компа ми изключва горивото. А, гумите са Пирели Драго, ако има някакво значение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Вибрации на волана?
Collapse
X
-
Да ама джантите на зимните и летните гуми са ми комплект с гумите, не сменям гумите на едни и същи джанти. А зимните ми гуми са почти нови, на една зима саAlfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
Първоначално публикувано от Kostadinаз също съм имал такъв проблем, това може да се дължи и на лош баланс на гумите(джантите).
Има и един вариант, който не е за изключване, а именно дали ти стъпват джантите плътно върху главината или има малък луфт. Наскоро колегата Dexer се оборудва с нови джанти, за които прави втулки, понеже дупката на джантата беше 61мм, а на главина стъпваше на 59мм.
Ако има разлика, изместването ще е много малко, но пък при висока скорост ще се усеща.
Аз лично съм имал случай с лош баланс и става много неприятно, когато гумата е в резонанс
1. Направи баланс при различен гумаджия.
2. Премерете диаметъра на дупката на джантата и този на главината.
Ако пак продължава, бягай в сервиз, щото не сме врачкиsigpic
Comment
-
И при мен имаше лятото като сложих новите джанти и гуми, като вдигнеш повече от 120 и вибрациите бяха доста големи. Отидох за баланс, сега вибрации пък има от 105 до 110 (5км/ч диапазон е някъде и даже трудно се нацелва), явно не са го направили както трябва. Защото от 0-105 и 110-200 няма...Alfa Romeo 155 1.8TS
Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet
Comment
-
100% е от баланса на гумите. Имах същия проблем с Рено-то- като вдигнех 140 се появяваха яки вибрации ама не знам дали изчезваха при 160 щото като дигнех 150 ми падаше часовникът от ръката.. Като балансирах гумите всичко се оправи. Пиши после какво е станало.
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
Comment